images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополян закликають прибрати на кладовищах

1 листопада, у День всіх святих, в українців прийнято поминальною молитвою згадувати померлих та відправляти панахиди. Комунальні служби Тернополя до цього дня готуються заздалегідь та закликають тернополян приєднатись до прибирання.

1 листопада Римо-Католицька Церква святкує День всіх святих, а наступного дня — спомин всіх померлих вірних. У цей день в Україні, особливо Західній, не лише серед римо-католиків, а й представників інших конфесій, існує традиція відвідувати могили родичів, відправляти там панахиди. На тернопільських кладовищах люди традиційно прибирають і запалюють свічки.

– В нас такі два важких періоди, є 1 листопада і Пасха. Як правило, люди приходять і активно прибирають могили, і нам, відповідно, треба збирати це все. В цьому році люди завчасно почали прибирати, справляємся і вспіваємо, – розповідає тв4 начальник СКП “Ритуальна служба” Сергій Тлумацький.

Служби, які прибирають територію міста, також причетні до заходу: розчищають підїзні шляхи та підходи до Микулинецького, Підгороднього та Львівського кладовищ.

Кладовище — це святе місце, адже там спочивають ті, хто відійшов у вічність. Начальник СКП “Ритуальна служба” Сергій Тлумацький закликає тернополян та гостей міста не зволікати та своєчасно приєднатися до прибирання на могилах рідних, аби служби встигли заздалегідь вивезти відходи.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер