images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі представили інструменти, що допоможуть залучити іноземні інвестицї

Днями у Тернополі відбулося представлення напрацьованих інструментів та механізмів залучення інвестицій, а також обговорення подальших кроків щодо інституційної підтримки органів влади та Агенції регіонального розвитку Тернопільської області.

Окрім представників органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, до обговорення долучилися і експерти програми «U-LEAD з Європою» та безпосередньо керівник групи радників програми «U-LEAD з Європою» Маттіас Морнер. Взяв участь у заході і очільник Тернополя Сергій Надал.

Під час виступу Сергій Надал зазначив, що наразі в Тернополі уже офіційно підтверджений та зареєстрований Міністерством економіки України проект створення індустріального парку і цей напрямок має перспективу розвитку.

«Cподіваюся, що спільними зусиллями з Тернопільською обласною державною адміністрацією ми зможем реалізувати даний проект, в тому числі і в рамках залучення коштів Державного Фонду регіонального розвитку, - додає міський голова. – Окрім відкриття у Тернополі першого індустріального парку, що дасть стимул для розвитку місцевого підприємництва,  ми намагаємося створювати якомога комфортніші умови для підприємців. Зокрема, завдяки співпраці місцевого самоврядування, бізнесу та громади, протягом останніх років у місті запроваджено автоматичне продовження договорів оренди комунальної власності та землі, зменшено ставку орендної плати за землю та встановлено одну з найнижчих ставок податку на нежитлову нерухомість».

Нагадаємо, у 2018 році рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило високий рейтинг інвестиційної привабливості Тернополя на рівні invA-.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер