images/stories/logosait_new.jpg

 

У NASA повідомили про втрату зв'язку зі станцією Dawn

У NASA повідомили про втрату зв язку зі станцією Dawn
NASA втратила зв'язок зі станцією Dawn, що досліджувала пояс астероїдів

На борту станції закінчився гідразин - паливо, використання якого дає можливість станції зберігати орієнтацію в польоті.

Зв'язок з автоматичною станцією Dawn, запущеною в 2007 році, перервалася, ймовірно, у зв'язку з тим, що на борту апарата скінчилося паливо. Про це повідомило на своєму сайті Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору.

"Апарат Dawn не вийшов на зв'язок з Мережею далекого космічного зв'язку в середу 31 жовтня і в четвер 1 листопада, - повідомило NASA. - Після того, як група управління відкинула інші можливі причини відсутності зв'язку, фахівці дійшли висновку, що на борту станції, нарешті, закінчився гідразин - паливо, використання якого дає можливість станції зберігати орієнтацію в польоті. Dawn більш не здатний зберігати положення, при якому його антени спрямовані на Землю для підтримки зв'язку з центром управління польотів, і не здатний змінити орієнтацію для того, щоб його акумулятори заряджалися від сонячних батарей".

Нагадаємо, запущений 27 вересня 2007 року апарат Dawn призначався для дослідження пояса астероїдів.

Напередодні вчені показали чорну діру в центрі Чумацького Шляху. Її маса дорівнює чотирьом мільйонам сонячних мас. Також NASA прийняло рішення припинити роботу мисливця за екзопланетами Kepler.

Зонд NASA рекордно близько підійшов до Сонця


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер