images/stories/logosait_new.jpg

 

Чим дивуватиме тернополян Файне зимове містечко

20171226_5165Тернопільське зимове містечко цього року розпочне роботу з першим днем зими. Порівняно із минулим роком воно буде розташоване не тільки в центрі, а й на так званих Єлесях, що за готелем «Тернопіль». До того ж працюватиме набагато довше – з 1 грудня 2018 року до 15 лютого 2019 року.

Організатори обіцяють багато цікавих заходів та атракцій упродовж діяльності «Файного зимового містечка».

На Театральному майдані святкове містечко розпочне роботу з першого грудня. Тут будуть розміщені будиночки для торгівлі та дитячі атракціони. Директор Туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук розповів, що вони врахували побажання жителів міста, і ковзанку цього року облаштують не в центрі площі, а збоку. Заплановано, що це буде штучна ковзанка, на якій можна буде кататися у будь-яку погоду. Вона матиме 40 метрів у довжину і 20 – в ширину. Щоб усі бажаючі мали можливість покататися візьмуть в оренду 600 пар ковзанів. Поряд із ковзанкою хочуть облаштувати Будинок льодових фігур. Запрацює на центральній площі і Будинок святого Миколая. У парку Шевченка за готелем «Тернопіль» зимове містечко запрацює пізніше – з 13 грудня. Там також будуть кіоски для торгівлі і гірка для катання на сноутубах, яка також працюватиме у будь-яку погоду. На обох локація встановлять сцени.

Різноманітні забави, конкурси, фестивалі, сімейні розваги проходитимуть щовихідних, які будуть присвячені певній темі. Наприклад, першого грудня у день відкриття Зимового містечка, відбудеться нагородження Романів. 7-9 грудня проходитиме Вікенд Джазу. Особливістю зимового містечка мають стати світлові шоу, які презентують 13 грудня. 14-16 грудня буде Вікенд Мрій. У цей час триватиме підготовка до дня Святого Миколая: написання листів, оформлення дерева Мрій, «переодягання» пам’ятників у Миколаїв, фестиваль з випічки та продажу печива, кошти з якого підуть на благодійність тощо. 19 грудня традиційно відбудеться засвічення новорічної ялинки, відкриття різдвяної шопки, презентація дерева Мрій, нагородження Миколаїв. У програмі заходів передбачені також показ мод на льодовій сцені, зустріч нового року, святкування Різдва, фестивалі віншувань, вертепів, куті, гарячих напоїв та інші.

Робота зимового містечка на Театральному майдані завершиться Студентським вікендом 25-27 січня. 9-10 лютого на набережній Тернопільського ставу пройде Вікенд снігу та скульптур. А 13-15 лютого проведуть фестиваль повітроплавання. Під час його проведення можна буде освідчитися в коханні під час польоту на повітряній  кулі, а ще в ці дні на фестивалі працюватиме послуга «Шлюб за добу».

Джерело: За Збручем

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер