images/stories/logosait_new.jpg

 

Набув чинності закон про відновлення кредитування

Набув чинності закон про відновлення кредитування
Фото: hvylya.org
В Україні запрацював закон про відновлення кредитування

Документ має зменшити ризики кредиторів при здійсненні кредитних операцій, що зробить банківські позики доступнішими.

У неділю, 4 грудня, в Україні набуває чинності закон про відновлення кредитування, текст якого був опублікований напередодні в урядовому виданні Голос України.

"Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через три місяці з дня набрання чинності цим законом", - йдеться в ньому.

Передбачається, що з набранням чинності цим документом повинні зменшитися ризики кредиторів при здійсненні кредитних операцій, що полегшить доступ суб'єктів господарювання і фізичних осіб до використання банківських позик.

Також згідно із законом будуть захищені права кредитора-іпотекодержателя, документ юридично убезпечить інститут поручительства.

Крім того, передбачається, що банки зможуть отримувати важливу для кредитних відносин інформацію про позичальника. Стане неможливим відчуження предмета іпотеки без згоди банку-кредитора.

Зменшаться ризики відхилення від кредитних зобов'язань при спадкуванні майна позичальника.

Нагадаємо, закон про відновлення кредитування президент Петро Порошенко підписав у середу, 31 жовтня. Він був прийнятий Верховною Радою 3 липня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер