images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни у збірній України з волейболу: перемога у Білорусі та боротьба за путівку на Євро

Тернополяни у збірній України з волейболу: перемога у Білорусі та боротьба за путівку на Євро

Тренер тернопільської КДЮСШ №1 Назарій Семотюк та волейболіст Андрій Шельвах стали переможцями Міжнародного турніру у Білорусі у складі збірної України серед юнаків U-15.

Змагання пам'яті Олександра та Юрія Сапегів серед юнаків і дівчат відбулися у Гродно. Збірна України під керівництвом тренера Ігоря Альохіна отримала перемоги в усіх поєдинках. Українські юнаки з одинаковим рахунком 3:0 по черзі перемогли дві місцеві команди, а також здолали другу команду з латвійського міста Даугавпілс та збірну однолітків з Литви. А у фінальному поєдинку збірна України з рахунком 3:1 переграла першу команду Даугавпілса і отримала золоті медалі.

- Збірну України серед юнаків U-15 вдалося сформували лише у вересні цього року, - каже помічник головного тренера збірної, Назарій Семотюк. – Мені запропонували стати одним із тренерів цієї команди і я із задоволенням прийняв цю пропозицію. Для початку з тренерським штабом ми переглядали потенційних кандидатів у команду. З 4 по 16 жовтня 17 волейболістів пройшли тренувальні збори у Запоріжжі. За їх підсумками 14 кращих вирушили на турнір до Білорусі. Серед них і тернополянин Андрій Шельвах.

За словами Назарія Семотюка, наступним етапом для збірної України стане виступ на офіційному чемпіонаті EEVZA, що відбудеться з 13 до 15 грудня у вірменському Єревані.

- У разі перемоги на турнірі EEVZA ми зможемо напряму потрапити до фінального раунду чемпіонату Європи, - додає тренер. – Якщо цього не вдасться зробити, то у квітні стартуємо у відбірковому турнірі до європейської першості. До речі, наша команда U-15 паралельно бере участь у Другій лізі чемпіонату України. Це зроблено з ініціативи Федерації волейболу України для кращої підготовки команди до матчів між збірними.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер