images/stories/logosait_new.jpg

 

Шахраї викрали з помешкання 90-річного тернополянина 30 тисяч гривень

gryvn У шахрайську пастку потрапило подружжя стареньких тернополян. Через свою надмірну довірливість пенсіонери втратили останні заощадження.

Інцидент трапився вчора, 1 листопада, близько 14 години. Потерпілі вийшли з свого помешкання, аби поїхати на кладовище. Під будинком побачили чорний автомобіль, з якого вийшов незнайомець і почав їх розпитувати, як проїхати до лікарні. Відтак чоловік сказав, що немісцевий і попросив стареньких поїхати з ним і показати дорогу. Ті не відмовили. В салоні авто була ще жінка і дитина. Дорогою водій зав’язав розмову з пенсіонерами, почав давити на жалість, що його брат потрапив у лікарню і йому терміново необхідно обміняти долари на гривні, аби оплатити операцію. Відтак запитав у потерпілих чи не можуть вони йому допомогти. Подружжя погодилося. Зловмисники відвезли бабусю на кладовище, а з дідусем повернулися додому. Старенький мав винести незнайомцям гроші, проте вони напросилися до нього додому. Допоки господар, діставши зі сховку, обмінював дві тисячі гривень на сто доларів жінці, чоловік в цей момент зумів викрасти решту грошей. Після «вдалої» оборудки зловмисники поспішили піти з чужого помешкання і сказали старенькому, що почекають його на вулиці.

Спустившись вниз, тернополянин не побачив нових знайомих. Натомість, повернувшись до помешкання, виявив зникнення 30 тисяч гривень. Донька потерпілих повідомила правоохоронців про злочин. За даним фактом слідчі Тернопільського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 185 ККУ – крадіжка.

Потерпілі через поважний вік не можуть пригадати ні марки авто, ні номерного знаку. Відомо, що зловмисники розмовляли суржиком. Оперативники карного розшуку проводять заходи щодо встановлення їх осіб.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам: не довіряйти незнайомим особам. В жодному разі не впускайте їх до свого помешкання. Особливо застережіть своїх батьків, дідусів, бабусь, які проживають самотньо. Розкажіть їм про такий вид шахрайства, накажіть не розмовляти з невідомими їм людьми. Чим більше поінформованих, тим менше шансів у зловмисників скоїти злочин.

У разі виникнення непередбачуваної ситуації, не зволікайте та телефонуйте правоохоронцям.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер