images/stories/logosait_new.jpg

 

У Польщі через спалах кору захворів українець

У Польщі через спалах кору захворів українець
Фото: Подробности
У Польщі зафіксовано спалах кору

У центральній Польщі зареєстровано 17 випадків захворювання на кір, в тому числі дітей. Один з хворих - громадянин України.

У Польщі зафіксовано зростання захворювання на кір, один з хворих - громадянин України. Про це в неділю, 4 листопада, повідомило Польське радіо.

Зокрема, міністр охорони здоров'я сусідньої країни Лукаш Шумовський повідомив, що "з 31 жовтня в центральній Польщі зареєстровано 17 випадків захворювання на кір, в тому числі дітей".

"Один з хворих - громадянин України, де, за офіційними даними, з початку року захворіли понад 35 тис. осіб", - йдеться в повідомленні.

За словами Шумовського, в Польщі ситуація з кором перебуває під контролем.

Як зазначається, завдяки високому рівню вакцинації від кору країні не загрожує епідемія цього захворювання. Шумовський нагадав, що щеплення від кору, також як і низки інших захворювань, в Польщі є обов'язковими.

Глава відомства охорони здоров'я також підтвердив, що урядом обговорюється можливість введення обов'язкових щеплень від кору для громадян країн, які не є членами ЄС.

Нагадаємо, кількість випадків захворюваності на кір в Україні за січень-вересень 2018 року зросла в 17 разів у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Також повідомлялося, що в Мукачеві від кору помер 12-річний хлопчик із села Страбичеве.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер