images/stories/logosait_new.jpg

 

Авіакатастрофа в Індонезії: названі дані чорної скриньки

Авіакатастрофа в Індонезії: названі дані чорної скриньки
Фото: aa.com.tr
Лайнер зруйнувався при торканні до води на великій швидкості

Стали відомі обставини аварії літака Lion Air в Індонезії, отримані від розшифрування чорної скриньки.

Літак індонезійської авіакомпанії Lion Air зруйнувався при торканні об воду на великій швидкості. Про це свідчать дані чорної скриньки літака, заявив керівник Комітету із забезпечення безпеки на транспорті Соерджанто Таджахоно, пише в понеділок, 5 листопада, Detik News.

За його словами, під час дотику з водою двигун літака Lion Air обертався дуже швидко. Він пояснив, що ці дані були взяті з чорної скриньки. Глава комітету додав, що всього на ньому записані дані про 69 льотних годин літака і 1,9 тис. його параметрів.

При цьому другий бортовий самописець, який перебуває в кабіні пілота і записує переговори екіпажу, все ще не знайдено.

Також голова комітету сказав, що висновки про руйнування літака об воду були зроблені і за положенням уламків. Він зазначив, що вони перебували на поверхні води в 250 кв. м. При цьому уламки перебували один від одного в радіусі не більш ніж 500 м. Він пояснив, що так літак ламається, коли контактує з водою «або, коли він впливає на воду». Глава комітету додав, що під час вибуху повітряного судна його уламки також деформувалися.

Нагадаємо, літак Lion Air розбився 29 жовтня після вильоту з аеропорту Джакарти. Він впав в море біля острова Ява, через 13 хвилин польоту. В результаті загинули всі 189 людей на борту. Громадян України на борту літака не було.

Відомо, що перед падінням пілоти літака зв'язувалися з диспетчерами і запитували дозвіл повернутися в аеропорт вильоту. Пізніше в Lion Air визнали, що у літака, що розбився, раніше були технічні проблеми.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер