images/stories/logosait_new.jpg

 

Єврокомісія не хоче йти на поступки в суперечці з Італією щодо держбюджету

Єврокомісія не хоче йти на поступки в суперечці з Італією щодо держбюджету
Фото: Reuters
Єврокомісар П'єр Московісі відкинув можливість якихось угод з Італією щодо держбюджету

До 13 листопада італійська влада має надати Європейській комісії оновлений варіант бюджету на 2019 рік, в іншому разі Риму загрожують штрафи.

Єврокомісія вимагає від Італії до 13 листопада надати оновлений проект бюджету на 2019 рік, який відповідає нормам Євросоюзу. Про це в понеділок, 5 листопада, заявив єврокомісар з питань фінансів П'єр Московісі на зустрічі з міністрами фінансів країн Єврозони.

"Помилково" вважати, що Брюссель піде з Римом на "свого роду угоду", щоб врегулювати цей конфлікт, підкреслив єврокомісар. "Ні, це не обговорюється, ми не ведемо переговори. Правила є правила, їх необхідно поважати", - додав Московісі, цитує агенція AFP.

Наприкінці жовтня Єврокомісія відхилила проект бюджету Італії на наступний рік. Рим запланував дефіцит в розмірі 2,4 відсотка від ВВП, що значно більше, ніж показник, про який Брюссель домовлявся з попереднім урядом. Представники урядової коаліції з ультраправих і популістів перед виборами обіцяли покінчити з політикою заощадження.

В Італії є час до 13 листопада, щоб подати виправлений проект бюджету. В іншому разі країні може загрожувати штраф до 0,2 відсотка від ВВП, що у випадку Італії становить до 3,4 мільярда євро.

Керівництво ЄС вважає, що політика нового уряду Італії, який вирішив відмовитися від колишнього курсу економії фінансових коштів і консолідації бюджету, загрожує фінансовій стабільності в Єврозоні і в усьому Європейському Союзі. Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс вказав на те, що державна заборгованість Італії вже становить 2,3 трильйона євро або близько 130 відсотків від ВВП, що значно більше цілі ЄС в 60 відсотків.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер