images/stories/logosait_new.jpg

 

У Константинополі назвали дії РПЦ "сатанинськими"

У Константинополі назвали дії РПЦ  сатанинськими
Фото: alchevskpravoslavniy.ru
Митрополит Пісідійський Сотирій

За керування паствою несе відповідальність виключно єпископ єпархії і ніхто інший, заявив Митрополит Сотирій.

Екзарх Константинопольського патріархату в Туреччині, митрополит Пісідійський Сотирій, глава екзархату Сіде й Анталії закликав вихідців з Росії, котрі живуть в цій країні, ігнорувати рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополем і розцінив це рішення як сатанинське. Про це повідомляє сайт Alanya Orthodox.

У посланні митрополита йдеться, що ніхто "не має права вторгатися у внутрішні питання іншої єпархії без відома її єпископа" і вказувати, в яких храмах причащатися.

Митрополит Сотирій наголосив, що за управління паствою несе відповідальність виключно єпископ єпархії і ніхто інший.

"Інший, ким би він не був, не має права втручатися у внутрішні питання іншої єпархії без відома її єпископа. (...) Отже, ні священнослужителі, ані миряни не зобов'язані підкорятися вказівкам інших єпископів, митрополитів або патріархів", - вважає він.

На думку ієрарха, рішення Синоду Російської церкви розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом не має жодної сили "перед Христом і єдиною святою Церквою".

"Ці їхні дії, - додає він, - доставляють радість лише антихристу, який бореться з Христом і Його Церквою. Всі думаючі люди глибоко засмучені подібними сатанинськими діями", - йдеться в посланні митрополита.

Нагадаємо, під час візиту до Стамбула президент Петро Порошенко і патріарх Варфоломій підписали договір про співпрацю між Україною і Константинопольським патріархатом. За словами Порошенка, ця угода завершує процес надання томосу Україні, а, за словами патріарха Варфоломія, вона може прискорити цей процес.

У свою чергу, в РПЦ вважають, що підписана угода не означає створення незалежної Української православної церкви.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер