images/stories/logosait_new.jpg

 

США закликають Євросоюз не послаблювати санкції проти Росії

США закликають Євросоюз не послаблювати санкції проти Росії
Фото: DPA
Держдеп США закликає Євросоюз не послаблювати антиросійські санкції

Москва становить "чітку і наявну" загрозу для Заходу, яка тільки погіршується, заявив представник команди держсекретаря США. У Брюсселі він закликав Євросоюз не послаблювати санкції.

Європейський Союз не має послаблювати свої санкцій проти Росії, заявив у вівторок, 6 листопада, у Брюсселі перший заступник директора відділу політичного планування Держдепартаменту США Девід Тесслер. Він попередив, що Москва становить "чітку і наявну" загрозу для Заходу, яка "погіршується, а не покращується", передає агенція AFP.

Вашингтон наголошує, що країни Євросоюзу мають підтримувати жорсткі санкції проти Росії через анексію Криму та кризу в Україні, попри те, що італійський уряд підштовхує ЄС до послаблення тиску на Москву.

Член команди держсекретаря зазначив, що США розглядають і нові санкції проти РФ у зв'язку з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великобританії. За його словами, успіх антиросійських санкцій залежить від тісної координації з Європою.

"Наші санкції повинні залишатися сильними, поки ми не побачимо змін у поведінці в Москві, яких ми усі чекаємо. Ми не віримо в будь-яке послаблення санкцій, поки не відбудеться повна зміна поведінки, повне виконання російських зобов'язань", - зазначив Тесслер. "Для нас це не теоретичні дискусії, про які ми можемо говорити - це чітка та наявна небезпека, яку становлять росіяни, з якою ми боремося", - додав він.

Євросоюз готує нові санкції проти Росії - Відень

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер