images/stories/logosait_new.jpg

 

За які проекти “Громадського бюджету” проголосувало найбільше тернополян

4ac474895fe0f4dccbae35b87a78c8cd_XLЗавершилося голосування за проекти «Громадського бюджету», які будуть реалізовані у 2019 році. Упродовж двох тижнів тернополяни могли проголосувтаи за один малий та один великий проект. Загалом було подано 56 ініціатив.

Всього проголосувало 12 тисяч 90 осіб, в тому числі майже три тисячі тернополян голосували за проекти у  Центрі надання адміністративних послуг.

Найбільше голосів – 663 – отримав проект “Музей національної слави”, пише “ЗЗ“. Це спеціалізована аудиторія для культурно-просвітницьких заходів, що має ознаки музею з відповідним оформленням. Метою даного проекту є популяризація та переосмислення української історії, акцент на героїчних моментах минулого, що мають формувати дух патріотизму, надихати широкі верстви населення та, насамперед, молодь на нові звершення. На другому місці із 581 голосом – «Вільна боротьба». Йдеться про придбання двох стандартних борцівських килимів з двома комплектами електронних табло з відео фіксацією та можливістю прямої трансляції. Їх використовуватимуть для занять юних та дорослих борців вільною та жіночою боротьбою, проведення змагань міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів та можливості проведення у Тернополі Чемпіонату України зі спортивної боротьби. На третьому місці – «Впорядкований дворик – окраса історичного центру міста». Він набрав 566 голосів. Автор проекту просить відремонтувати старий двір на бульварі Тараса Шевченка 2-4.

Лідером серед великих проектів стала пропозиція, подана директором школи-ліцею №6 – «Встановлення накриття спортивного майданчика в школі –ліцеї №6 імені Назарія Яремчука».

«У школі є спортивний майданчик зі штучним покриттям, – пише Олександр Остапчук. – В осінню і зимову пору він рідко придатний для використання, бо сніг і дощ заважають на ньому проводити заняття. Якщо встановити над ним накриття, то ефективність його використання зросте до круглорічного. Встановлення накриття спортмайданчика ефективно вплине на кількість і якість уроків фізкультури. Спортивним майданчиком зможуть користуватися як учні нашої школи-ліцею, так і учні інших шкіл, які навчаються в центрі міста і тернополяни, які бажають займатися фізкультурою та спортом. Також там можна буде проводити різноманітні міські спортивні змагання.».

Більше тисячі голосів набрав проект «Безпечне материнство». Його мета – придбання наркозно-дихального апарату для перинатального центру у другій міській лікарні. Це дозволить покращити рівень надання допомоги вагітним та породіллям в операційній палаті інтенсивної терапії.

На третій сходинці із 948 голосами проект «Безпечна і здорова школа». Автор проекту пропонує обгородити територію Тернопільської спеціалізованої школи школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов з прилеглими до неї спортивними та господарськими спорудами сучасною безпечною огорожею. Також встановити на території школи освітлення та відеоспостереження. Облаштувати дитячий майданчик, спортивні снаряди і тренажери.

Кошти із міського бюджету виділять не тільки для реалізації вказаних проектів, а й інших, які набрали меншу кількість голосів. Адже наступного року на громадський бюджет передбачено майже 11 мільйонів гривень. 70% із цієї суми піде на фінансування великих проектів і 30%  – малих. Офіційне оголошення всіх переможців цьогорічного бюджету участі відбудеться під час засідання Номінаційного комітету 9 листопада о 14 годині  у сесійній залі міської ради.

Джерело: За Збручем

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер