images/stories/logosait_new.jpg

 

В Україну не пустили ректора Московської духовної академії

В Україну не пустили ректора Московської духовної академії
Фото: commons.wikimedia.org
Архієпископа Амвросія не пустили до Києва

Ректора Московської духовної академії архієпископа Амвросія прикордонники не пустили в Україну.

В Україну не пустили ректора Московської духовної академії архієпископа Амвросія. Про це він повідомив у середу, 7 листопада, у своєму телеграм-каналі.
Зокрема, духівник розповів, що приїхав до Києва для участі в богослужіннях і в актовому дні Київської духовної академії, однак його затримали на пропускному пункті в аеропорту. У відділенні прикордонної служби України з ним поспілкувалися, після чого відмовили йому у в'їзді.
У документі, за словами архієпископа, офіційною причиною відмови значилось: непідтверджена мета візиту. Амвросій назвав таку причину відверто надуманою, так як у нього було запрошення від ректора Київської духовної академії.
Російський священнослужитель пов'язав свій недопуск в Україну з останньою заявою президента Петра Порошенка про те, що Російській православній церкві і Збройним силам РФ нічого робити на українській території.
Раніше Фінляндська церква підтримала томос для України.
Нагадаємо, 3 листопада під час візиту до Стамбулу Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали договір про співпрацю між Україною і Константинопольським патріархатом. За словами Порошенка, ця угода завершує процес надання томосу Україні, а, за словами Варфоломія, вона може прискорити цей процес.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер