images/stories/logosait_new.jpg

 

США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

США випробували міжконтинентальну балістичну ракету
Фото: Кадр из видео
Щорічно США проводять в середньому три тестових запуски Minuteman III

Американські військові провели успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Військово-повітряні сили США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Запуск був здійснений з бази Ванденберг в Каліфорнії, повідомило в середу, 7 листопада, Associated Press.

За даними представників Командування глобального удару ВПС, навчальна ракета без боєзаряду була запущена у вівторок о 23:01 за часом Західного узбережжя США (9:01 за київським часом середи). Метою тесту було відпрацювання надійності і точності систем МБР.

Як зазначає агентство, ракета успішно вразила навчальну ціль, яка була розташована в Тихому океані. Жодних додаткових подробиць не наводиться.

Відомо, що Minuteman III - американська міжконтинентальна балістична ракета сімейства Мінітмен. Стоїть на озброєнні ВПС США з 1970 року і є єдиним МБР наземного базування на озброєнні США станом на 2013 рік. Передбачається, що ця ракета залишиться на озброєнні ВПС США до 2020 року.

Влітку ВПС США прийняли рішення перервати тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Також повідомлялося, що стратегічні сили Індії провели успішне випробування модернізованої версії балістичної ракети малої дальності Agni-I, здатної нести ядерний боєзаряд.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер