images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині зникнуть військові комісаріати

armyНа основі базових європейських підходів передбачають замінити військові комісаріати на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Зміни випробували у Чернігові, Одесі та Рівному. З 1 січня 2019 року на нову організаційно-штатну структуру перейдуть військові комісаріати Тернопільщини.

Про переформатування розповіли у четвер, 8 листопада, у Тернопільському обласному військовому комісаріаті.

- Реорганізація відбудеться згідно з указом президента України від 6 червня 2016 року, – повідомив заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату полковник Олександр Скумбрій. – На базі обласних та районних військових комісаріатів проведуть реорганізаційні заходи. Є модель територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Зміни відбудуться з метою подолання деяких негативних явищ, які є під час службової діяльності військкоматів. Передбачається покращити імідж органів міського управління шляхом заміни пострадянської назви “військовий комісаріат” на центр комплектування та соціальної підтримки.

Зміни передбачають організаційні та матеріально-технічні заходи. Завдання центрів незмінне: призов на строкову військову службу, відбір на військову службу за контрактом, укладання контрактів з резервістами та охочими вступити в підрозділ територіальної оборони, оборонно-мобілізаційна робота, продовження ведення територіальної оборони.

- Ці новостворені військові організації мають бути більш відкритими для суспільства, – наголошує пан Скумбрій. – Забезпечуватимуть взаємодію з місцевими органами самоврядування виконавчої влади, громадськими організаціями. Пріоритетні напрямки – це оборонна робота і соціальна підтримка та юридична допомога громадянам, звільненим з військової служби та їхнім сім’ям. Ми очікуємо ефективний орган військового управління, якого не будуть боятися громадяни призивного віку.
Джерело: 20 хвилин

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер