images/stories/logosait_new.jpg

 

У "ЛДНР" почалося голосування на "виборах"

У  ЛДНР  почалося голосування на  виборах
Фото: ДАН
Денис Пушилін уже проголосував на "виборах"

Сепаратисти заявили, що на виборах присутні близько сотні "спостерігачів", у тому числі зі США, Німеччини, Франції та Росії.

На непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей почалися так звані вибори глав і депутатів парламентів самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Голосування триватиме до 19:00.
Про це повідомляє Інтерфакс у неділю, 11 листопада.

"До роботи приступили всі 100% дільниць. Загалом їх 408. Всі дільниці повністю готові до роботи", - сказала "голова ЦВК" "ДНР" Ольга Позднякова.
Поки будь-яких провокацій і порушень на "виборах" зафіксовано не було.
На посаду глави "ДНР" претендують п'ятеро людей. Фаворитом вважається нинішній виконувач обов'язків глави "республіки" Денис Пушилін.
В "ЛНР" за посаду глави ведуть боротьбу чотири кандидати. Серед них нинішній виконувач обов'язків глави самопроголошеної "республіки" Леонід Пасічник.
Сепаратисти в "ДНР" заявили, що на "виборах" присутні 48 "спостерігачів" з 14 держав: Росії, Австрії, Греції, Італії, Бельгії, Норвегії, Німеччини, Фінляндії, Франції, Нідерландів, Чилі, Туреччині, а також Абхазії, Південній Осетії (які офіційно державами не є).
В "ЛНР" стверджують, що на "вибори" прибули 46 "спостерігачів" з 22 країн: Бельгії, Бразилії, Угорщини, Німеччини, Греції, Демократичної республіки Конго, Іраку, Ірландії, Ємену, Канади, Нідерландів, Норвегії, Палестини, Польщі, Росії, Сербії, Сирії, США, Туреччини, Фінляндії, а також Абхазії і Південної Осетії.

Нагадаємо, сепаратисти оголосили про рішення провести 11 листопада так звані "вибори" в "ЛДНР" через тиждень після загибелі в Донецьку глави "ДНР" Олександра Захарченка. У Москві тоді проведення цих "виборів" назвали "необхідним за сьогоднішніх умов заходом".
Напередодні президент України Петро Порошенко закликав громадян країни, які перебувають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, не брати участь у незаконних виборах керівників "ЛДНР", призначених на 11 листопада. А СБУ відкрила кримінальну справу за фактом їхнього проведення.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер