images/stories/logosait_new.jpg

 

50 країн світу зобов'язалися боротися з кіберзлочинністю

50 країн світу зобов язалися боротися з кіберзлочинністю
Фото: DPA
Еммануель Макрон був одним з ініціаторів підписання документу

Представники 50 країн та понад 150 компаній підписали документ під назвою "Париж закликає до довіри та безпеки в кіберпросторі", в якому взяли на себе зобов'язання активніше боротися з кіберзлочинністю.

Представники 50 країн та понад 150 компаній в понеділок, 12 листопада, підписали документ під назвою "Париж закликає до довіри та безпеки в кіберпросторі", в якому взяли на себе зобов'язання активніше боротися з кіберзлочинністю, зокрема з втручанням у вибори та мовою ненависті.

Як відзначає агентство AP, серед підписантів є країни-члени Євросоюзу, Японія, Канада, а також такі інтернет-гіганти, як Facebook, Google та Microsoft, однак відсутні США, Росія та Китай. Документ передбачає спільну роботу із запобігання такій діяльності, як онлайн-цензура та крадіжки комерційних таємниць.

Одним з ініціаторів підписання документу був президент Франції Еммануель Макрон, який вважає, що в світі назріла потреба кращого регулювання інтернету. Виступаючи на організованому ЮНЕСКО Форумі з управління інернетом, Макрон повідомив, що Facebook погодився прийняти в першій половині наступного року групу французьких посадовців, які спостерігатимуть за боротьбою з мовою ненависті в соціальній мережі.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер