images/stories/logosait_new.jpg

 

Євген Андрушків: "Футболістів "Збруч-Агробізнес" ніби підмінили на друге коло"

Євген Андрушків: "Футболістів "Збруч-Агробізнес" ніби підмінили на друге коло"

Федерація футболу Тернопільської області розпочинає підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. Першими ми вирішили представити дебютанта вищої ліги – підволочиський "Збруч-Агробізнес", якій посів шосте місце турнірної таблиці. До розмови запросили головного тренера команди Євгена Петровича Андрушківа.

– Паене Євгене, як оцінюєте виступ підволочиської команди в чемпіонаті області?

– Наша команда повністю провалила друге коло. Виграла лише одну гру в заліщицького "Дністра" (7:1), але на цій перемозі не акцентував би уваги, адже там у 2-му колі грала повністю розбалансована команда, не хочу образити суперника, але по цій грі наш суперник був рівня районного чемпіонату. А "Збруч-Агробізнес" ніби підмінили на друге коло, оборонця Павла Макогона, який перейшов до тернопільської "Ниви", не могли ніким замінити, молоді захисники та воротар самі собі "придумували" голи.

– У яких матчах команда недобрала очок, а в яких, навпаки, зіграла успішно?

– В першому колі були цікаві і успішні поєдинки проти ФК "Бережани" (1:0), "ДСО-Поділля" (1:1), ФК "Козова" (7:2), ФК "Тернопіль-ДЮСШ" (5:3), а 2 коло, як я вже говорив, повністю провальне, перемога від Заліщиків – не показник.

– Якщо вдатися до персоналій, хто з гравців "Збруча" показав себе з кращої сторони, а від кого чекали більшого?

– У першому колі виділялися Приян, Макогон, Познанський, Донець, Коза, Малащук, в другому колі ж немає кого виділити, лише Андрій Малащук старався, але і в нього не все виходило. А деяким молодим гравцям, які мріють про професійну команду, з таким рівнем гри краще зав'язати з футболом.

– Чи можна було "зачепитися" за призову трійку?

– Так як ми грали останні матчі (у п’яти заключних поєдинках сезону – п’ять поразок – авт.), то в нас жодних шансів на призові місця не було.

– На Ваш погляд, чи справився суддівський корпус з обслуговуванням матчів вищої ліги?

– Судді на наше турнірне становище не вплинули, високий рівень арбітражу показали Ігор Гарас, Віталій Буняк, Олег Когут. В цілому претензій до роботи арбітрів немає.

– Оцініть в загальному організацію самого футбольного сезону?

– Рівень проведення чемпіонату та кубка нормальний і він нас повністю задовольняє.

– Сезон закінчився, але не за горами новий чемпіонат. Чи зроблені попередні плани на 2019 рік?

– Команда однозначно буде! Конкретних планів немає і до кінця лютого ми збиратися не будемо. В цей період гравці будуть задіяні в футзальних змаганнях.

– Ваші рекомендації щодо проведення наступного чемпіонату області?

– Потрібно, щоб федерації зобов’язали команди надавати роздягальні гостьовим командам. До прикладу, в Зборові наші футболісти переодягалася, хто на трибуні, хто в автобусі. І ще, в кубкових матчах половина поєдинків не були зіграні. Треба приймати жорсткі рішення до тих команд, які заявилися, але не дограють кубок області.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер