images/stories/logosait_new.jpg

 

Кабмін убезпечив міста від відключення газу взимку

Кабмін убезпечив міста від відключення газу взимку
Фото: telegraf.com.ua
Теплогенеруючим підприємствам не зможуть відключати газ в холоди

Уряд ввів заборону на відключення газопостачання теплопостачальним підприємствам в опалювальний період.

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 14 листопада, вирішив ввести заборону на відключення газопостачання теплопостачальним підприємствам під час опалювального сезону. Про це повідомив віце-прем'єр міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у Facebook.

"Встановили пряму заборону на відключення і обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу під час опалювального сезону", - написав він.

Зубко зазначив, що уряд знизив обов'язковий рівень розрахунків за спожитий газ для підприємств теплокомуненерго з 90% до 78%, для теплоелектроцентралей - з 90% до 60%. Дане зниження буде діяти з 1 грудня поточного року до 1 квітня 2019 року.

Як повідомлялося, в ході засідання прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив мерам проблемних містусуненням з посади через зрив опалювального сезону. Також прем'єр заявив, що проблеми з опаленням в Кривому Розі і Херсоні вирішилися після його втручання, але в Смілі ситуація залишається невирішеною.

Зазначимо, Нафтогаз не підписав нові контракти на поставку газу з 22 теплопостачальними підприємствами з 1146. Борги підприємств теплокомуненергостаном на поточний момент складають 8,8 млрд гривень.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер