images/stories/logosait_new.jpg

 

В Австрії підозрюваний у шпигунстві заявив, що не видавав держтаємниці

В Австрії підозрюваний у шпигунстві заявив, що не видавав держтаємниці
Фото: diepresse.com
В Австрії відпустили ймовірного російського шпигуна

Підозрюваний у шпигунстві на користь Росії відставний австрійський офіцер заявив, що не розголошував державних таємниць.

Підозрюваний у шпигунстві на користь Росії відставний полковник австрійських збройних сил запевняє, що не розголошував державних таємниць. Про це в середу, 14 листопада, повідомляє Kronen Zeitung.
Зазначено, що чоловік вже повернувся додому після двох днів перебування під вартою. Раніше регіональний суд Зальцбурга відхилив клопотання прокуратури про судове переслідування екс-полковника за те, що той у період з 1992 року нібито шпигував на користь Росії.
За словами адвоката підозрюваного Міхаеля Гофера, той не видавав РФ державну таємницю, оскільки не мав до неї доступу.
"Мій клієнт запевнив, що не розголошував ніякої державної таємниці. Він дуже задоволений рішенням суду. Він не відчуває себе шпигуном", - сказав захисник.
Як повідомляється, суд Зальцбурга відхилив клопотання прокуратури про арешт до початку судового процесу австрійського полковника, якого звинувачують у шпигунстві протягом більше 20 років на користь ГРУ Росії. У той же час, підозри з нього не зняли.
Раніше стало відомо, що в Австрії затримали відставного полковника збройних сил країни за підозрою у зборі розвідданих для Москви. За інформацією ЗМІ, колишній офіцер, нині пенсіонер, у період своєї служби в австрійській армії близько 20 років займався шпигунством на користь Росії.
Через скандал Карін Кнайсль скасувала поїздку в Росію, яка була запланована на 2-3 грудня. У свою чергу, канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що Відень чекає від Москви пояснень у цій справі.
Своєю чергою, МЗС Росії висловив протест у зв'язку із заявою влади Австрії про шпигунство.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер