images/stories/logosait_new.jpg

 

Конгрес США не прийме нові санкції проти Росії до кінця року

Конгрес США не прийме нові санкції проти Росії до кінця року
Фото: Посльство Украины в США / Facebook
Конгрес США вступив в період "кульгавої качки"

Конгресмени повинні зайнятися фінансуванням державних структур, розглядом кандидатів на посади суддів і законопроектом про фермерську діяльність.

Конгрес США може не встигнути затвердити нові санкції проти Росії до кінця нинішнього року. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на сенаторів в середу, 14 листопада.

За їхніми словами, в першу чергу законодавці повинні зайнятися фінансуванням державних структур, розглядом кандидатів на суддівські посади та законопроектом про фермерську діяльність.

"У нас не дуже багато часу. Це буде справжня гонка, хіба що хтось захоче сидіти тут на Різдво", - сказав сенатор-республіканець Джон Корнін з Техасу.

Інша причина полягає в тому, що Конгрес вступив в період "кульгавої качки". Це означає, що до кінця грудня він буде засідати в старому складі. А обрані на недавніх проміжних виборах парламентарії розпочнуть виконання своїх обов'язків лише з січня.

Нагадаємо, 7 листопада Держдепартамент США анонсував введення додаткових санкцій стосовно Росії, оскільки Москва не надала обґрунтованих гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю після інциденту в британському Солсбері. При цьому перший пакет американських санкцій проти Росії у справі Скрипалів був введений 27 серпня.

У свою чергу російська сторона вважає санкції США у справі Скрипалів незаконними. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Також в Кремлі запропонували називати обмежувальні заходи Заходу проти Росії не санкціями, а рестрикціями. На думку Дмитра Пєскова, санкції - це те, що відповідає міжнародному праву, а дії Заходу Росія вважає незаконними.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер