images/stories/logosait_new.jpg

 

Шахраї «почистили» банківські картки двох тернополянок

gryvnУ шахрайську схему: «Ваша картка заблокована» потрапило двоє мешканок Тернополя. Як результат, з рахунку однієї жінки зникло 900 гривень, з «електронного гаманця» іншої – понад 1500 гривень.

До потерпілих зателефонували незнайомці, котрі представилися працівниками банку. Почали залякувати жінок, що їх платіжні картки заблоковані. Під час спілкування зловмисникам вдалося отримати  номера карток та інші дані до них.  Після цього з рахунку потерпілих  зникли усі гроші.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до злочинів.

Працівники поліції вкотре застерігають від подібного шахрайства.  Запам’ятайте,  якщо до вас телефонують і представляються працівниками банку, просять назвати персональні дані, це однозначно шахраї. У разі надходження такого дзвінка припиняйте розмову. Банківський працівник не телефонує до клієнтів з запитами про захисні коди, номери банківських карток. Фінансові операції працівники здійснюють безпосередньо у відділеннях банку.

У разі, якщо ви стали жертвою такої шахрайської схеми, терміново дзвоніть на гарячу лінію банку (за номером на картці) та заблоковуйте її.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер