images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині виявили понад 70 неоформлених працівників

Легальна зарплата – це соціальна захищеність працівників, гарантоване їх право на гідну пенсію, лікарняний. Тому контроль за дотриманням законодавства щодо оплати праці – один із пріоритетних напрямків діяльності Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Так, у результаті проведених заходів з початку року виявлено 71 працівника, з якими не були оформлені трудові відносини. Про це повідомив заступник начальника відомства Петро Якимчук. Він зазначив, що задля детінізації відносин у сфері зайнятості населення ГУ ДФС в Тернопільській області спільно з Управлінням Держпраці в Тернопільській області та органами місцевого самоврядування проводять перевірки суб’єктів господарювання. «Лише протягом жовтня цього року проведено 12 заходів контролю, – розповів Петро Миколайович. – З них у семи випадках виявлено 13 неоформлених найманих осіб.» Найчастіше виявляють працівників, трудові відносини з якими не укладені, у сфері послуг.

Варто наголосити, що за використання нелегальної праці та несплату податків роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність.

Так, підприємець, який здійснює діяльність у сфері послуг перевезення пасажирським транспортом міського та приміського сполучення, поплатився за використання нелегальної праці. За допущення до роботи найманих працівників без укладання трудових угод було застосовано фінансових санкцій щодо нього на суму 111тис. 690 гривень.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер