images/stories/logosait_new.jpg

 

Україна не має більшого друга, ніж США - Помпео

Україна не має більшого друга, ніж США - Помпео
Фото: Reuters
Майк Помпео пообіцяв Україні підтримку США

Глава американського зовнішньополітичного відомства заявив, що США ніколи не змиряться зі спробою анексувати Крим і будуть всіляко підтримувати Україну.

Вашингтон повністю підтримує Україну в її боротьбі за збереження свого національного суверенітету. Про це заявив державний секретар США Майк Помпео за підсумками зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним, що пройшла у Вашингтоні в п'ятницю, 16 листопада, повідомляє Укрінформ.
Він наголосив, що для українців в цьому питанні немає кращого друга, ніж США.
"Дух сміливості і рішучості змушує українців продовжувати вести боротьбу за збереження свого національного суверенітету і територіальної цілісності на тлі російської агресії. Україна в цьому питанні не має друга більшого, ніж США", - зауважив глава американського зовнішньополітичного відомства.
Він заявив, що Сполучені Штати ніколи не змиряться зі спробою Росії анексувати Крим.
"Ми і надалі будемо впроваджувати наслідки для Росії, поки Москва повністю не виконає мінські угоди і не поверне контроль над Кримом Україні", - заявив Помпео, підкресливши, що лише минулого тижня США ввели нову хвилю санкцій проти РФ і прихильників її агресії в Україні.
Як зазначив держсекретар США, українці усвідомили, що вільна і добре керована нація - це перемога, яка важко дістається, але вона варта цього.
"Сполучені Штати підтримують ці зусилля і відзначають ваші досягнення", - заявив глава американської дипломатії.
Крім того, Помпео наголосив, що американський уряд продовжить працювати разом з Україною над тим, щоб зупинити проект Північний потік-2, який підриває економічну і стратегічну безпеку України і створює ризики для суверенітету європейських держав, які залежать від російського газу.
Нагадаємо, Клімкін полетів на зустріч до Помпео, головною метою якої є проведення інавгураційного засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США.
Раніше Помпео провів телефонні переговори з главою МЗС Канади Христею Фріланд, під час яких обговорив ситуацію в Україні.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер