images/stories/logosait_new.jpg

 

Війська США точно будуть у Польщі - генерал

Війська США точно будуть у Польщі - генерал
Генерал Джозеф Данфорд пообіцяв виконати зобов'язання США перед Польщею

На території Польщі вже дислокуються понад 3 тисячі американських військовослужбовців. Але вони перебувають там на ротаційній основі.

Влада США гарантує Польщі присутність на її території певних американських військових сил. Про це під час виступу в Канаді заявив глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, повідомляє Укрінформ у неділю, 18 листопада.
"Точного рішення щодо американських сил у Польщі ще не було, але ми сказали нашим польським співрозмовникам: "Можете бути впевнені, що американський прапор буде в Польщі, як і військові можливості, і наша здатність виконати зобов'язання щодо безпеки Польщі", - сказав Данфорд.
За його словами, зараз обговорюється найбільш ефективний тип організаційної структури цієї присутності.
"Є кілька варіантів для досягнення цього: за допомогою або постійних сил, або ротаційних сил високої готовності, що продемонструє нашу прихильність зобов'язанням у Польщі та можливість відвадити будь-якого потенційного противника", - підкреслив генерал.
Зараз на території Польщі дислокуються понад 3 тисячі американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі. Так, у рамках посиленої передової присутності НАТО біля міста Ожиш на північному сході Польщі розміщуються декілька сотень військових США - батальйонна бойова група.
Крім того, у декількох гарнізонах (Жагань, Свентошув, Сквежина і Болеславець) на заході Польщі в рамках ініціативи зі зміцнення європейського регіону дислокуються підрозділи бойової групи бронетанкової бригади США.
Додатково в Польщі розміщено також повітряний компонент зі складу бригади бойової авіації. А в населеному пункті Редзіково на півночі країни будується американська база - елемент американської системи ПРО системи Aegis Ashore.
Раніше президент Польщі Анджей Дуда попросив США про розміщення постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її "Форт Трамп". За словами польського лідера, питання створення такої бази вже вирішено і залишилися технічні моменти.
У МЗС РФ заявили, що плани зі створення військової бази США в Польщі становлять загрозу для Росії.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер