images/stories/logosait_new.jpg

 

Іспанія може заблокувати угоду щодо Brexit

Іспанія може заблокувати угоду щодо Brexit
Педро Санчес нагадав, що Гібралтар не належить Британії

Іспанська влада не згодна з тим, що майбутнє Гібралтару буде залежати від переговорів Великобританії з ЄС.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що його країна заблокує угоду щодо Brexit, якщо в ній не буде вказано, що іспанська влада може вести прямі переговори з Британією стосовно Гібралтару.

Про це повідомляють РІА Новости у вівторок, 20 листопада.

Санчес зазначив, що іспанська влада 72 години тому з'ясувала, що в проекті угоди щодо Brexit не обговорюється характер переговорів між сторонами щодо Гібралтару. Він нагадав, що протоку "представлено" Великобританією, однак вона "не належить" їй.

"Як країна ми не можемо визнати те, що буде в майбутньому відбуватиметься з Гібралтаром, буде залежати від переговорів Великобританії з ЄС. Це має бути те, що будуть обговорювати і про що домовляться Великобританія і Іспанія. Це не гарантовано ні в угоді про вихід, ні в майбутній декларації. Тому мені шкода про це говорити, але на сьогоднішній момент проєвропейський уряд, яким є Іспанія, проголосує, якщо не буде змін, проти Brexit в такому вигляді", - сказав Санчес в ході конференції The Spain Summit, організованої журналом Economist.

За словами Санчеса, питання про спільний суверенітет Великобританії та Іспанії над Гібралтаром має стати предметом обговорення "протягом трьох років перехідного періоду" (виходу Великобританії з ЄС). На його думку, зараз ставиться під сумнів "здатність Іспанії вести переговори".

Напередодні стало відомо, що міністри країн ЄС підтримали проект угоди про вихід Великобританії із союзу. Про це повідомив головний парламентер Євросоюзу щодо Brexit Мішель Барньє.

У свою чергу прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей вважає, що її план щодо Brexit - найкращий для Великобританії, і у нього немає альтернатив.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер