images/stories/logosait_new.jpg

 

Польща і Данія вирішили спір щодо делімітації кордонів в Балтійському морі

Польща і Данія вирішили спір щодо делімітації кордонів в Балтійському морі
Фото: tvn24
Польща і Данія підписали угоду про делімітацію кордонів у Балтійському морі

Країни поділили між собою морську економічну зону в Балтійському морі, на південь від шведського острова Борнхольм.

Польща і Данія підписали угоду про делімітацію кордонів у Балтійському морі, цьому передували 40 років переговорів. Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі, інформує tvn24.

"Я дуже задоволений нинішнім підписанням історичного договору про делімітацію морського району між Польщею та Данією. Ми завершили переговори, які почалися більш ніж 40 років тому... Ця чудова новина, по суті, показує нашу прихильність вирішенню складних справ шляхом переговорів", - заявив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.

"Нинішня церемонія підписання - важливий день в наших двосторонніх відносинах. Вона показує, що за двосторонньої зацікавленості, взаємної довіри і поваги можливе корисне і мирне вирішення навіть тривалих спорів", - зазначив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

Він також висловив переконання, що Данія і Польща максимально швидко "завершать свої внутрішні процедури, необхідні для того, щоб угода набула чинності".

Варто зазначити, що через цю зону, зокрема, буде проходити газопровід Baltic Pipe з Норвегії в Польщу, який планують ввести в дію восени 2022 року.

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Грецію почати дипломатичні відносини "з чистого аркуша". За його словами, єдино можливим рішенням багаторічних спорів між Анкарою і Афінами є "двосторонні переговори без висунення умов".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер