images/stories/logosait_new.jpg

 

У листах - про ухилення від сплати податків

Протягом січня-жовтня 2018 року до органів Головного управління ДФС у Тернопільській області надійшло 89 письмових звернень від 210 громадян (у т.ч. 4 колективних звернення), що на 21 звернення менше за аналогічний період минулого року. З них 84 (94,4%) заяви та 5 (5,6%) скарг.

Із загальної кількості письмових звернень до головного управління в області надійшло 61 звернення (68,5%). Що стосується територіальних органів, то найбільше заяв надійшло до Тернопільської ДПІ – 24 звернення, до Кременецької ДПІ та Чортківської ДПІ по 2 звернення.

Письмово до органів ДФС області звернулися троє пенсіонерів, стільки ж робітників, двоє підприємці, а також селянин, служитель релігійної організації, журналіст, працівник органів ДФС. Крім того, не визначено соціальний стан 198 громадян-авторів звернень.

За тематикою найбільше звернень надійшло з інформуванням про ухилення від сплати податків – 31 звернення (34,8%), щодо контрольно-перевірочної роботи – 17 звернень (19,1%), щодо адміністрування місцевих податків – 7 звернень (7,9%), стільки ж щодо адміністрування загальнодержавних податків, цікавились також адмініструванням єдиного соціального внеску – 5 звернень (5,6%).

Із отриманих 89 письмових звернень розглянуто у встановлений законом термін 78. Ще 11 заяв на виконанні, оскільки термін розгляду їх не настав. Фактів розгляду звернень, виконаних з порушенням законодавчо встановленого терміну, не встановлено.

За результатами розгляду 78 письмових звернень фахівцями територіальних органів ДФС Тернопільської області надано роз’яснення по 9 заявах, 27 звернень не підлягали розгляду, 34 звернення вирішено позитивно, а 8 звернень надіслано за належністю.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер