images/stories/logosait_new.jpg

 

До уваги платників податків

Тернопільське  управління Головного управління ДФС у Тернопільській  області звертає увагу платників податків стосовно приймання та обробки звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі-єдиний внесок) .

Особливості подання Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску передбачено Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 (далі-Порядок №435).

Звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за основним місцем взяття на облік як платника єдиного внеску в органах доходів і зборів, зокрема засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством (пункт 1 розділу ІІ Порядку №435).

Подання звітності на паперових носіях потребує додаткового використання робочого часу як платників єдиного внеску так і працівників органів доходів і зборів.

З метою економії часу при складанні і при поданні звітності ДФС України створений електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків» (http://cabinet sfs.gov.ua), який надає можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність з єдиного внеску платниками самостійно.


Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном: 43-46-10,

43-46-46.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер