images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополян закликають робити “Карту тернополянина”. З 20 грудня вартість проїзду знову зросте

kartЗ початку 2018 року у Тернополі діє електронна система оплати за проїзд  у міському пасажирському транспорті (тролейбуси, автобуси, маршрутні таксі), завдяки якій тернополяни та гості міста можуть розраховуватися за проїзд не лише готівкою, а й персоніфікованою «Соціальною картою тернополянина» або електронним проїзним квитком.

На даний момент у Тернополі діє єдиний тариф на проїзд у громадському транспорті: 5 грн. у тролейбусах, 6 грн. – у маршрутках. А вже з 20 грудня цього року вступають в дію диференційовані тарифи, коли вартість оплати за проїзд «Соціальною картою тернополянина» та неперсоніфікованим квитком буде нижчою, аніж будь-яким іншим способом оплати. Метою цього є максимальне виведення з обігу готівки при розрахунку за проїзд та ведення чіткого обліку пасажирів.

Рішення про зміну тарифу з 20 грудня прийняте з метою  надання усім тернополянам достатньо часу (у місячний термін) для виготовлення персоніфікованої картки тернополянина.

Персоніфіковану «Соціальну карту тернополянина» можуть оформити особи, які прописані або офіційно працюють в Тернополі. Виготовляють такий електронний квиток терміном на п’ять років.

Особи, які використовують такі персоніфіковані електронні квитки, отримують безліч переваг. Зокрема:

Загальна картка

  • Знижену вартість проїзду;
  • Зручну оплату проїзду;
  • Необмежений термін використання коштів на карті;
  • Можливість відновлення балансу при втраті карти;
  • В майбутньому знижки на муніципальні послуги;
  • Зручний онлайн сервіс та підтримку

Учнівська/студентська картка

  • Знижену вартість проїзду
  • Зручну оплату проїзду
  • Необмежений термін використання коштів на карті;
  • Можливість відновлення балансу при втраті карти;
  • В майбутньому знижки на різні послуги ( аптеки, кафе, кінотеатри);
  • Зручний онлайн сервіс та підтримку

Пільгова картка

  • Безкоштовне перше оформлення
  • Необмежену кількість поїздок на автобусах та тролейбусах;
  • Швидке відновлення при втраті карти;
  • В майбутньому знижки на різні послуги (аптеки, кафе, кінотеатри);
  • Зручний онлайн сервіс та підтримку.

Як отримати пільгову безкоштовну картку

  1. Завітати в пункт оформлення
  • Центр надання адміністративних послуг, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 6 1 поверх, тел. : 40-41-94;
  • Оператор електронних систем міста, м. Тернопіль, вул. Чорновола, 1 (2 поверх),

тел.: 40-03-50, 067-24-00-356.

  1. Отримати картку в пункті оформлення через 25 днів з моменту подачі заявки.

Як отримати загальну, учнівську чи студентську картку тернополянина

  1. Завітати в пункт оформлення
  • Центр надання адміністративних послуг, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 6 1 поверх, тел. : 40-41-94;
  • Оператор електронних систем міста, м. Тернопіль, вул. Чорновола, 1 (2 поверх),

тел.: 40-03-50, 067-24-00-356.

  1. Сплатити вартість картки за банківськими реквізитами:

ТОВ «Системний зв’язок» р/р 26000055112638 Тернопільська філія КБ «Приватбанк» МФО 338783, КОД 37838893. Призначення платежу: за виготовлення картки для (ПІП особи, котрій виготовляється карта).

Зверніть увагу, оплата за виготовлення картки передбачається також при онлайн реєстрації на сайті https://fayna-karta.te.ua/form-general/. При нездійсненні оплати на сайті, після внесених даних анкета не реєструється. Після здійснення оплати іншим способом (термінали самообслуговування, каси банку, Приват24 тощо), необхідно подати документи в одному із пунктів прийому анкет.

  1. Отримати картку в пункті оформлення через 25 днів з моменту подачі заявки.

Або

Заповнити анкету на сайті https://fayna-karta.te.ua/form-general/, ввівши ПІП, дату народження, серію та номер документа, який засвідчує особу, індивідуальний податковий номер, контактний телефон та фото. Після заповнення даних та оплати вартості виготовлення картки, на вказану електронну адресу надійде лист-підтвердження.

Через 25 днів з дня подачі анкети-заяви, з’явитися в пункт видачі за адресою м. Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1 (2 поверх) та подати пакет документів, вказаних під час заповнення анкети.

Поповнення картки

Поповнити «Карту тернополянина» можна у зручний для Вас спосіб:

  1. У пунктах продажу та поповнення електронних квитків( ППЕК), розміщення яких відображається на порталіhttp://detransport.com.ua/у розділі «Показати пункти продажу та поповнення е-квитків». Наразі у Тернополі діє 30 пунктів поповнення електронних карток.
  2. На сайтіhttps://fayna-karta.te.uaу розділі «Моя картка», ввівши номер картки та суму поповнення.
  3. Віддалено у терміналах самообслуговуванняEasy Pay, обравши у меню розділ «Квитки, подорожі», після чого вибрати піктограму «Карта Тернополянина» та ввести № картки, бажану суму поповнення і внести кошти.

Мапа терміналів самообслуговування доступна на сайті https://map.easypay.ua:8465. Загалом у Тернополі функціонує 85 таких терміналів.

  1. На сайті https://easypay.ua/ розділі «Оплата послуг» або перейшовши за посиланнямhttps://easypay.ua/ua/catalog/tourism/bustickets. Для поповнення картки необхідно ввести у рядку пошуку слово «тернополянина» або увійти у меню «Туризм» та обрати «Квитки на автобус». Далі – вибрати піктограму «Карта Тернополянина», ввести № картки для поповнення, обрати спосіб оплати та вказати реквізити банківської картки, з якої здійснюється оплата.
  1. Через смартфони у мобільному додатку EasyPay. Зробити це можна, обравши пункти меню у додатку: Оплата – Туризм – Квитки на автобус – Карта тернополянина. Далі- вибрати піктограму «Карта Тернополянина», ввести № картки, бажану суму поповнення, та обравши спосіб оплати, вказати реквізити банківської картки, з якої здійснюється оплата.

Важливо! При поповненні «Карти тернополянина» через термінал самообслуговування, веб-сайти та мобільний додаток,  кошти на карту зараховуються протягом 24 годин. Уже наступного дня після поповнення (якщо поповнення здійснено до 19.00) можна користуватись картою для оплати у ручних валідаторах кондуктора/водія. У стаціонарних валідаторах, що розміщені у тролейбусах/автобусах оплату можна здійснювати через 30 хв. після поповнення. При спробі оплати валідатор у транспорті видасть чек про поповнення картки та квиток про успішну реєстрацію.

Повторно поповнити карту можна після активування віддаленого поповнення в одному із валідаторів у транспорті та здійснення оплати проїзду. При спробуі поповнити карту двічі підряд без активації віддаленого поповнення, з’явиться повідомлення про помилку.

Перевірка залишкового балансу картки

Здійснити перевірку стану рахунку можна на сайті Порталу тернополянина https://fayna-karta.te.ua/ у розділі «Моя картка».

Перевиготовлення втраченої картки

  • Для перевиготовлення втраченої картки потрібно звернутися до Оператора електронних систем міста (м. Тернопіль, вул. Чорновола, 1 (2 поверх)) із заявою про втрату картки для її блокування, а також оплатити вартість перевиговлення нової картки.
  • Для персоніфікованих електронних квитків «Соціальна карта тернополянина» передбачена можливість перенесення балансу втраченої картки на новий носій.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер