images/stories/logosait_new.jpg

 

Фахівець розповіла 3 «золотих» правила порятунку від грипу

50885-6-gripp_na_podhode_ruКерівник Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини, головний державний санітарний лікар РФ Анна Попова виступила на прес-конференції, розповівши про те, які категорії громадян особливо сильно схильні до захворювання на грип, і як слід вести, щоб убезпечитися від сезонних інфекцій.

Про це повідомляє 24apteka.

За словами Анни Попової, в групі найбільш високого ризику ураження вірусом грипу знаходяться люди з вадами здоров’я, які пов’язані з гормональними змінами, тобто, з ендокринними хронічними захворюваннями. За ними слідують люди з хронічними патологіями органів дихання і серцево-судинної системи, вагітні жінки, діти, люди похилого віку.

Як зауважила головний санітарний лікар, «серед саме таких пацієнтів, таких людей з хронічними патологіями найбільше летальних випадків». Людям з названих категорій Попова порекомендувала обов’язково зробити щеплення від грипу.

Також, додала вона, в сезон застуд важливо дотримуватися трьох базових правила для захисту від вірусів. Перше – тримати все в чистоті, в першу чергу те, що знаходиться в руках і в зоні дихання.

«Необхідно мити руки і обличчя, регулярно протирати клавіатуру, мишку, гаджети, які людина постійно тримає в руках. Частіше мити дитячі іграшки», – сказала Ганна Попова.

Друге правило, на думку санітарного лікаря, полягає в тому, щоб триматися на відстані від людей з ознаками хвороби. Якщо людина з симптомами застуди або грипу знаходиться поблизу, потрібно користуватися марлевою пов’язкою або маскою. Якщо хворий з’явився в будинку, йому повинна бути виділена окрема посуд.

Третє правило вимагає дотримання здорового способу життя, – без тютюну і алкоголю, з великою кількістю фруктів і овочів. Це робить імунну систему людини міцнішою і стійкою до інфекційних захворювань.

Джерело: ЗІК

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер