images/stories/logosait_new.jpg

 

До уваги платників податків

Тернопільське  управління Головного управління ДФС у Тернопільській  області повідомляє, що Кабінетом Міністрів України від 10 жовтня 2018 року №826 «Про внесення змін до Порядку випуску,обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості» (далі –постанова №826).

Водночас запроваджена з 1 березня 2016 року система електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) дозволяє в межах квот, встановлених Кабінетом Міністрів України, контролювати обсяги нафтопродуктів та/або речовин, які реалізуються або ввозяться на митну територію України як сировина для виробництва в хімічній промисловості без сплати акцизного податку.

Отже, постановою №826 скасовано вимогу щодо подання довідки, яка була підставою для взяття на облік податкового векселя. Така зміна спрощує порядок взяття на облік податкового векселя та скорочує перелік документів, які необхідно подавати суб’єктам господарювання – виробникам хімічної продукції контролюючому органу.

Постанову №826 опубліковано в газеті «Урядовий кар’єр» від 13.10.2018 №193.

Починаючи з 13.10.2018, суб’єктам господарювання–виробникам хімічної продукції (векселедавцям) для взяття на облік податкового векселя не потрібно подавати контролюючому органу (векселедержателю) довідку щодо прогнозованого обсягу нафтопродуктів та/або речовин, які планується отримати від підприємства-виробника або ввезти на митну територію України, а достатньо видати належним чином оформлений податковий вексель.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.








Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер