images/stories/logosait_new.jpg

 

У Лондоні заборонили рекламу фастфуду в транспорті

У Лондоні заборонили рекламу фастфуду в транспорті
Фото: Getty Images
Заборона може призвести до подорожчання проїзду в транспорті

Мер міста заявляє, що намагається таким чином вирішити проблему дитячого ожиріння, яку він назвав "бомбою уповільненої дії".

У Лондоні з 25 лютого наступного року заборонять рекламувати фастфуд в громадському транспорті. Як повідомляє ВВС, плакати з їжею і напоями з високим вмістом жиру, солі та цукру зникнуть з метро, ​​наземних електричок та автобусів.

Крім того, вона буде заборонена на підконтрольних Транспортному управлінню Лондона (TfL) дорогах (включаючи дорожні розв'язки і автобусні зупинки), в таксі і орендованих автомобілях з водієм, на річковому громадському транспорті, трамваях, підйомнику Emirates Air Line і автовокзалі Victoria.

Мер Лондона Садік Хан заявляє, що намагається таким чином вирішити проблему дитячого ожиріння, яку він назвав "бомбою уповільненої дії". "Зменшення демонстрації реклами шкідливої ​​їжі грає свою роль - не тільки для дітей, а й для батьків, сімей та опікунів, які купують їжу і готують дітям", - вважає він.

Однак Асоціація рекламних агентств переконана, що заборона мало вплине на більш широкі суспільні проблеми, які призводять до ожиріння. Крім того, він може привести до подорожчання проїзду в транспорті - в результаті нової заборони Транспортне управління Лондона втратить доходи від реклами, що може вплинути на ціну квитків.

Раніше повідомлялося, що мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's вперше за всю історію своєї діяльності в Україні закрила свій заклад.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер