images/stories/logosait_new.jpg

 

У США шістьох росіян звинуватили в кібершахрайстві на $36 млн

У США шістьох росіян звинуватили в кібершахрайстві на $36 млн
У США висунули звинувачення інтернет-шахраям з РФ і Казахстану

Фігурантами справи стали також двоє громадян Казахстану. З усіх підозрюваних затримані тільки троє, вони очікують екстрадиції в різних країнах.

Суд в США заочно звинуватив шістьох громадян РФ і двох громадян Казахстану в рекламному інтернет-шахрайстві на загальну суму в 36 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві прокуратури Східного округу штату Нью-Йорк.

Зазначається, що звинувачення за 13 статтями було оприлюднено у федеральному суді Брукліна. Серед них шахрайство, злом комп'ютерів і комп'ютерних мереж, крадіжка особистих даних і відмивання грошей.

Звинувачення висунуті росіянам Олександру Жукову, Борису Тимохіну, Михайлу Андрєєву, Денису Авдєєву, Дмитру Новикову, Олександру Ісаєву, і громадянам Казахстану - Сергію Овсянникову і Євгену Тимченкові.

Троє з восьми обвинувачених - Овсянников, Жуков і Тимченко - затримані в Малайзії, Болгарії та Естонії відповідно і очікують екстрадиції, інші п'ять залишаються на волі.

В обвинувальному висновку стверджується, що з вересня 2014 року по грудень 2016 Жуков, Тимохін, Андрєєв, Авдєєв і Новиков за сприяння Овсянникова реалізовували схему цифрового шахрайства з рекламою.

У результаті цієї схеми керована ними рекламна мережа фальсифікувала мільярди переглядів реклами і змусила компанії заплатити більше семи мільйонів доларів за рекламу, яку ніколи не переглядали реальні користувачі інтернету.

У другій схемі шахраї використовували понад 1,7 мільйона заражених комп'ютерів, що належать звичайним людям і компаніям в США інших країнах, які виконували команди, що надходили з боку, без відома їхніх власників.

Цій мережі вдалося сфальсифікувати мільярди переглядів, за які компанії заплатили більш ніж $29 млн.

Інформацію про висунення звинувачень громадянам Росії підтвердили в російському генконсульстві в Нью-Йорку.

Нагадаємо, на початку жовтня Мін'юст США висунув звинувачення сімом росіянам в спробах кіберзламів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер