images/stories/logosait_new.jpg

 

КНДР заявила, що цілий рік не розробляє ядерної зброї

КНДР заявила, що цілий рік не розробляє ядерної зброї
Північна Корея нагадала, що вже рік не розробляє ядерної зброї

У Пхеньяні нагадали, що завершили розробку ядерної зброї рівно рік тому і тепер зосередилися на економічному розвитку країни.

Північна Корея заявляє, що завершила розробку ядерної зброї рівно рік тому і тепер зосередилася на економічному розвитку країни. Про це з посиланням на північнокорейський сайт Meari повідомляє в четвер, 29 листопада, Інтерфакс.
"Листопадова епохальна подія, яка підвищила стратегічний статус КНДР, поклала кінець історії імперіалістичної агресії та ядерних загроз і дозволила нашому народові зосередити всі сили на будівництві соціалістичної економіки", - говориться в повідомленні.
Під епохальною подією мається на увазі запуск 29 листопада 2017 року міжконтинентальної балістичної ракети Хвасон-15.
У статті наголошується, що демонстрація сили КНДР призвела до радикальних змін ситуації на Корейському півострові, таких, як три зустрічі двох Корей і перший саміт між Північчю і США.
При цьому підкреслюється, що ніякі санкції й тиск на Пхеньян не спрацюють.
Раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав військовий полігон, де пройшло успішне випробування високотехнологічної зброї.
Нагадаємо, 29 листопада 2017 року КНДР заявила, що запустила міжконтинентальну балістичну ракету Хвасон-15, яка, за твердженням північнокорейського агентства ЦТАК, здатна досягти будь-якого району на території США. За даними південнокорейських військових, ракета пролетіла 960 км, досягнувши висоти 4,5 тисячі кілометрів.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер