images/stories/logosait_new.jpg

 

На дорогах Тернопільщини очікується ожеледиця

goloУ період з 29 листопада по 2 грудня, за інформацією Укргідрометцентру, на дорогах області очікується ожеледиця.

Погода – хмарна з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-східний, вночі 3 – 8 м/с, вдень 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі 10 – 15 морозу, вдень 4 – 9 морозу.

Нагадуємо тернополянам, що у таких погодних умовах необхідно бути вкрай обережними, щоб не травмуватися. Пішоходам радимо не поспішати і для утримання рівноваги розмахувати руками в такт ходьби. Крім того, пішоходів закликаємо бути уважними й на тротуарі, адже автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходити металеві кришки люків. Також радимо звертати увагу на те, де є «хідник» із піску, яким рухатися значно безпечніше.

Просимо водіїв транспортних засобів при можливості утриматись від поїздок по місту та не паркувати автівок на узбіччі, щоб не перешкоджати роботі спецтехніки. Якщо ж  необхідність скористатися приватним транспортом, то радимо водіям дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань; при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі, а також в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Тернопіль житлово-комунальний

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер