images/stories/logosait_new.jpg

 

Протести у Франції: до Парижа стягують силовиків

Протести у Франції: до Парижа стягують силовиків
Франція готується до нових "паливних протестів"

Більше двох тижнів учасники акції "жовті жилети" блокували дороги у Франції через підвищення податків на дизельне паливо.

Французька влада мобілізувала тисячі додаткових поліцейських у Парижі у зв'язку із третьою масштабною демонстрацією проти підвищення цін на паливо. Акція запланована на суботу, 1 грудня, повідомляє Reuters.

Більше двох тижнів учасники акції "жовті жилети" блокували дороги у Франції через підвищення податків на дизельне паливо і високу вартість життя.
Тиждень тому тисячі протестувальників, у яких немає лідера і які переважно організовуються через соцмережі, вперше влаштували акцію протесту в Парижі, вчинивши сутички з поліцейськими на Єлисейських полях.
"Ми стурбовані тим, що невеликі групи, які не є "жовтими жилетами", проникнуть на демонстрацію для боротьби із силами безпеки і кинуть виклик владі держави", - сказав Денис Якоб, генеральний секретар поліцейського союзу.
Чиновники заявили, що вони виведуть на вулиці 5000 поліцейських і жандармів у Парижі, порівняно із 3000 минулої суботи. Ще 5000 будуть розгорнуті по всій країні на інших акціях протесту.
Єлисейські поля будуть закриті для руху в суботу, а пішоходи проходитимуть через контрольно-пропускні пункти.
Нагадаємо, готелі в Парижі зазнали збитків у розмірі близько десяти мільйонів євро через акції протестів "жовтих жилетів".
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер