images/stories/logosait_new.jpg

 

Велосипеди – як вода, сьогодні є, завтра немає

krazha-velosipeda_2Незважаючи на неодноразові застереження правоохоронців, жителі краю продовжують втрачати свої велобайки. Громадяни нехтують елементарними правилами безпеки залишаючи майно в легкодоступних місцях, тим самим допомагають невідомим вчиняти протиправне.

Поліцейські звертаються до жителів Тернопільщини, аби ті пам’ятали, що зловмисники «не сплять». Ви можете навіть не зауважити той факт, як за вами будуть спостерігати крадії та чекати слушної нагоди, аби поцупити ваше майно.

Як показує практика на злочин ідуть особи, які шукають легкий спосіб збагатитись. Викрадене зловмисники реалізують в ломбарди, щоб одразу використати готівку на власні потреби.

“Дбати про охорону велосипеда – єдиний вихід із ситуації і, певно, найбільш дієвий.  Деякі замки тільки називаються “замками”. Насправді ті тросики можна перерізати кусачками за лічені хвилини. На все про все зловмисникам потрібно до 20 секунд.

Ще одна порада від досвідчених велосипедистів – не залишати двоколісний транспорт підвалах, під’їздах або на подвір’ї.
Пам’ятайте, що злодії завжди полюють на легку здобич. Достатньо вам відвернутися на хвилину-другу, як ваш двоколісник із новим щасливим власником попрямує в невідомому напрямку.

Спеціалісти радять купувати лише дорогі U-подібні замки та у громадських місцях не випускати  велотранспорт із поля зору.

Загалом, поради щодо збереження велосипеда наступні:

• у жодному разі не залишати велосипед у під’їзді! У 90% випадків велосипед крадуть саме з парадних, сходових клітин, спільного коридора;

• у місті паркуйте велосипед на людному місці – велосипеди частіше крадуть там, де мало свідків;

• купити цільнометалевий U-подібний замок (U-lock), важкий, але надійний, і користуватися лише ним. Інші замки, на жаль, легко перекусують;

• під час паркування фіксувати велосипед до міцного об’єкту (велопарковки, стовпу, паркану) за раму, а не за переднє колесо, особливо якщо воно легко знімається через ексцентрик.

Працівники поліції просять жителів області не залишати ваші велосипеди в під’їздах, в сушарнях та легкодоступних місцях, аби потім не дивуватися, що ваш ровер зник. У разі, якщо ви потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер