images/stories/logosait_new.jpg

 

США підтвердили вихід з угоди з клімату

США підтвердили вихід з угоди з клімату
Фото: Presidio of Monterey/Flickr
США залишили в силі рішення вийти з Паризької угоди

У підсумковому документі G20 Сполучені Штати повторили відданість рішенню вийти з Паризької угоди.


У декларації за підсумками саміту G20 у Буенос-Айресі, опублікованій у суботу, 1 грудня, говориться, що США не відмовляються від рішення вийти з Паризької угоди по клімату. При цьому група з 19 країн "Великої двадцятки" залишається відданою його виконанню, повідомляє Інтерфакс.

"Ми й надалі боротимемося з кліматичними змінами, просуваючи при цьому сталий розвиток і економічне зростання", - підкреслюється в підсумковому документі.
У ньому також говориться, що США, зі свого боку, повторили власне наполегливе рішення вийти з Паризької угоди.
Окрім того, у декларації вказується необхідність спільних дій для вирішення міграційних проблем.
За даними західних ЗМІ, питання захисту екології і тема міграції викликали розбіжності в лавах представників країн "Великої двадцятки", через що текст документа погоджували впродовж тривалого часу.
Нагадаємо, влітку минулого року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризької угоди по клімату. На його думку, нинішня редакція документа занадто сильно обмежує промисловість Сполучених Штатів і невигідна їм.
Паризька хартія по клімату - перша глобальна кліматична угода, підписана 194 країнами в грудні 2015 року. Вона визначає світовий план дій щодо стримування глобального потепління.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер