images/stories/logosait_new.jpg

 

Наймолодшому підприємцю Тернопільщини – 16 років

Підприємництво — самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів та одержання прибутку. Відтак підприємцями стають сміливі люди, які беруть на себе відповідальність за особисті успіхи та забезпечують роботою інших.

Станом на кінець листопада цього року на обліку в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області перебувають 33 757 приватних підприємців, з яких 19 176 чоловіків та 14 581 жінка.

Більшість підприємців за віком до 40 років - 14 800 осіб. Тих, хто здійснює підприємницьку діяльність у більш зрілому віці, старші 50 років – 10 261.

Вік наймолодшого підприємця 16 років. Він зареєстрований в Шумському районі.

Нагадуємо, що відповідно до статті 50 Цивільного кодексу України право на здійснення підприємницької діяльності, яку не заборонено законом, має фізична особа з повною цивільною дієздатністю. На підставі статті 34 та статті 35 цього ж  кодексу фізична особа, яка досягла вісімнадцяти років (повноліття), має повну цивільну дієздатність. Проте повна цивільна дієздатність може бути надана особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю. За наявності нотаріально засвідченої згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальників або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець. У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер