images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині відновили навчання підрозділів територіальної оборони

4Навчання підрозділів територіальної оборони Тернопільщини продовжуються. Сьогодні свої вміння, витримку та військові навички тренували Збаразький район та місто Тернопіль. Такі навчання для нашої області уже традиційні. Відновили їх у зв’язку із введенням воєнного стану в десяти регіонах України. Тернопільщина, нагадаємо, до цього переліку не входить.

Мета навчань – вишкільна підготовка військовозобов’язаних, навчання поведінки в умовах ведення бойових дій та під час служби на блокпостах. Також під час навчань удосконалюють навики використання стрілецької зброї. Інструктори проводять заняття з основ медицини й тактичної підготовки.

«Сьогодні ми відновили навчання. Надалі вони продовжаться для всіх районів без винятку, адже ми повинні удосконалити військові навики тих, хто перебуває на обліку бригади територіальної оборони та продемонструвати готовність захищати Україну і Тернопільщину», – наголосив голова ТОДА, а також голова Ради оборони, керівник зони територіальної оборони області Степан Барна.

Як поінформував начальник штабу зони територіальної оборони краю Олександр Скумбрій, у зв’язку з підвищенням бойової готовності, вишколи проводитимуть кожного тижня, аби залучити якомога більше людей і якнайкраще підготувати уже сформовані підрозділи.

«Запрошуємо усіх військовозобов’язаних, призначених у резерв другої черги, долучитися до участі у таких навчаннях. Будьте спокійні, за межі області ніхто виїжджати не буде. Заняття проводитимуть у навчальному центрі в селі Біла», – зауважив він.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер