images/stories/logosait_new.jpg

 

У Мін'юсті РФ заявили, що позов України в ЄСПЛ заснований на матеріалах ЗМІ

У Мін юсті РФ заявили, що позов України в ЄСПЛ заснований на матеріалах ЗМІ
Фото: Минюст РФ
У російському Мін'юсті із запізненням зреагували на вимогу ЄСПЛ

У російському Мін'юсті пообіцяли дати відповідь на запит ЄСПЛ "в розумні терміни, необхідні для підготовки інформативного документа".

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв скаргу України на затримання моряків в Керченській протоці, що ґрунтувалася не на офіційних документах, а на повідомленнях преси.

Про це йдеться в повідомленні Мін'юсту Росії, опублікованому у вівторок, 4 грудня.

"Мін'юст Росії висловив ЄСПЛ заклопотаність тим, що суд прийняв до провадження клопотання, підкріплене в основному посиланнями на публікації засобів масової інформації і не містить офіційних документів, які могли бути отримані українською стороною від РФ за дипломатичними каналами і в результаті стандартної в таких випадках міждержавної взаємодії", - йдеться в повідомленні.

Також в російському Мін'юсті додали, що ЄСПЛ проінформований про те, що відповідь на запит "буде дано в розумні терміни, необхідні для підготовки інформативного документа".

Нагадаємо, в п'ятницю, 30 листопада, ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків. РФ повинна була це зробити до понеділка, 3 грудня.

Однак станом на вечір вчорашнього дня ЄСПЛ не отримав від Москви інформації про захоплених Росією моряків.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер