images/stories/logosait_new.jpg

 

У Криму не змогли запустити електростанції

У Криму не змогли запустити електростанції
Фото: ru.wikipedia.org
Будівництво Балаклавської ТЕС у Севастополі

Ростех попросив Міненерго РФ перенести терміни запуску двох електростанцій в Криму - Таврійської і Балаклавської ТЕС.

Ростех не зміг вчасно здати електростанції в анексованому Криму, на будівництво яких витратили 71 млрд рублів, і в третій раз запропонував перенести їх запуск. Про це з посиланням на заступника міністра енергетики РФ Андрія Черезова повідомляє РБК.
Зокрема, зазначено, що Ростех попросив Міненерго перенести терміни запуску двох електростанцій в Криму - Таврійської і Балаклавської ТЕС у Сімферополі і Севастополі відповідно.
Відомо, що перші блоки обох станцій запустили із запізненням на місяць, і вони працюють в режимі пусконалагодження.
"Енергоблоки завантажувалися, коли була така можливість, а іноді взагалі не подавали потужність в мережу, пояснює джерело, близьке до одного з профільних відомств", - пише видання.
За останніми даними, два енергоблоки цих кримських електростанцій можна буде запустити не раніше березня 2019 року, в той час як вони повинні були працювати з березня 2018 року.
Як повідомляється, Ростех вже втретє просить відкласти введення енергоблоків. Перший раз запуск зірвався через "проблеми з генеруючим обладнанням" - німецькими газовими турбінами Siemens, встановленими на ТЕС всупереч санкціям Заходу.
Другий раз (у червні) запустити енергоблоки також не вдалося через те, що, нібито, підрядники не побудували газові відводи і мережі для нових електростанцій.
Раніше повідомлялося, що прокуратура Гамбурга проводить розслідування стосовно трьох співробітників компанії Siemens через поставки турбін в анексований Росією Крим в обхід санкцій.
Також в МінТОТ заявляли, що на Таврійській ТЕС, розташованій біля Сімферополя, зареєстровані пошкодження виробничих цехів, причиною яких могли стати пусконалагоджувальні роботи газових турбін Siemens.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер