images/stories/logosait_new.jpg

 

Ціна паладію перевищила вартість золота вперше за 16 років

Ціна паладію перевищила вартість золота вперше за 16 років
Фото: golden-inform.ru
Поставки паладію дуже обмежені

Паладій подорожчав на чверть за останні чотири місяці на побоюваннях дефіциту цього дорогоцінного металу.

Ціни на дорогоцінний метал паладій рекордно зросли. Його котирування в ході торгів у середу, 5 грудня, перевищували вартість золота, чого не спостерігалося вже 16 років, повідомляє Інтерфакс.
Так, у ході сесії на спотовому ринку паладій коштував рекордні $1236,48 за тройську унцію. Золото, тим часом, торгується на рівні $1235,37 за унцію.

Паладій подорожчав на чверть за останні чотири місяці на побоюваннях дефіциту цього дорогоцінного металу, який використовується у виробництві систем фільтрації автомобільних вихлопів. Масова відмова споживачів від автомобілів з дизельними двигунами на користь бензинових машин сприяє збільшенню використання паладію в виробництві.
"Поставки паладію дуже обмежені, - каже консультант Metal Focus Ltd. Чираг Шет. - Разом з тим зближення цін викликане як сильними показниками паладію, так і слабкою динамікою золота".
"Люди б'ються за кожну доступну унцію металу", - додав глава відділу торговельних операцій з металами в BMO Capital Markets Тай Вонг.
Раніше повідомлялося, що в Австралії шахтарі виявили два величезні камені з рясними вкрапленнями золота. Кожен з цих каменів коштує, за попередніми підрахунками, мільйони доларів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер