images/stories/logosait_new.jpg

 

Розроблено методику для терапії раку за допомогою ДНК

Розроблено методику для терапії раку за допомогою ДНК
Вчені сподіваються перемогти рак за допомогою ДНК

У кількох випадках терапії на мишах вдалося домогтися як часткового результату, так і повного лікування лейкозу.

Група вчених з Канади з'ясувала, що некодовану частину генома людини, так звану "сміттєву" ДНК, можна використовувати для імунотерапії раку. Свою методику вони опублікували в журналі Science Translational Medicine.

Фахівці виявили в некодованій ДНК особливі маркери, які дозволяють знаходити пептиди-антигени, необхідні для тренування імунітету в боротьбі з пухлиною.

Вчені виділили антигени з уражених лейкозом клітин, після чого обробили їх особливим складом і змусили працювати на знищення хворих клітин.

Імунологи зазначають, що в кількох випадках терапії на мишах вдалося домогтися як часткового результату, так і повного лікування навіть таких видів онкології, як лейкоз.

Зазначається, що імунна система сама вміє впоратися зі злоякісними клітинами. Однак іноді вона може їх пропустити, і тоді в організмі починає розвиватися пухлина.

Мета нової методики полягає в тренуванні імунітету з допомогою пептидів таким чином, щоб він не пропускав навіть такі "непомітні" злоякісні клітини.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, хто частіше хворіє на рак: "сови" чи "жайворонки". Крім того, вчені навчилися передбачати появу раку.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер