images/stories/logosait_new.jpg

 

Манафорта викрили у брехні слідству

Манафорта викрили у брехні слідству
Пол Манафорт

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер надав суду деталі порушення Полом Манафортом угоди зі слідством.

Колишній глава передвиборчого штабу чинного президента США Дональда Трампа Пол Манафорт брехав ФБР і команді спецпрокурора Роберта Мюллера. Про це в суботу, 8 грудня, повідомив телеканал CNN.

У документі, який спецпрокурор представив суду, йдеться про як мінімум п'ять епізодів порушень угоди зі слідством.
Зокрема, Манафорт брехав про свою взаємодію з Костянтином Килимником, якого пов'язують з російською розвідкою, про контакти зі співробітниками адміністрації Дональда Трампа й отримані платежі.
Зазначається, що тепер звинувачення може розірвати угоду з Манафортом, в той час як його зобов'язання і визнання провини залишаються чинними.
Захист стверджує, що Манафорт дотримувався всіх умов, але захист погодився на винесення вироку через утворення конфлікту інтересів.
Нагадаємо, у справі Манафорта велися два судових процеси. Присяжні у Вірджинії визнали його винним у фінансових і податкових порушеннях за вісьмома пунктами звинувачення.
Інший процес, який стосується звинувачень у відмиванні грошей, змові проти США і роботі іноземним агентом, повинен був початися у вересні, але Манафорт пішов на угоду зі слідством, визнавши себе винним за двома пунктами: у змові і спробі впливати на свідків.
Частиною угоди була співпраця з офісом Мюллера. Прокуратура натомість пообіцяла просити суд зняти решту пунктів звинувачення.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер