images/stories/logosait_new.jpg

 

Євген Радкевич: "10 місце – закономірне для заліщицького "Дністра" у цьому сезоні"

Євген Радкевич: "10 місце – закономірне для заліщицького "Дністра" у цьому сезоні"

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі команда, яка посіла 10 місце у вищій лізі – "Дністер" (Заліщики). До розмови ми запросили головного тренера команди Євгена Юрійовича Радкевича.

– Пане Євгене, як оцінюєте виступ "Дністра" в сезоні, що завершився?

– 10 місце – закономірне для заліщицького "Дністра" у цьому сезоні. Між першим і другим колами нашу команду покинуло одразу 16 футболістів і головний тренер. Фактично у другому колі грала нова команда, яка була сформовано з вихованців місцевого футболу, які виступали в чемпіонаті Заліщицького району, здебільшого у складі лідера – колективу з Товстого. Зі старого складу "Дністра" залишилося лише п’ять футболістів, більшість з який були на других ролях. Лише один нападник Владислав Токарчук був гравцем основну. До того ж, до кінця не було відомо, чи продовжувати "Дністер" виступив в обласному чемпіонаті. Я прийняв команду 8 серпня, а вже 15-го потрібно було грати перший матч. Коли було прийнято рішення таки дограти сезон, часу для підготовки не було, зіграли одну товариську гру і на її основі провели дозаявку на друге коло. Маючи низьку кваліфікацію футболістів, ми не могли грати на рівних з набагато краще укомплектованішими командами, яких навіть можна назвати професійними.

– Маючи великі проблеми зі складом, таки можна було ще десь на "жилах" здобути кілька очок?

– Команда фізично і психологічно не було готова грати на такому рівні. В тому ж матчі з ФК "Козова" могли зіграти внічию, якби на останніх хвилинах реалізували пенальті. У поєдинку проти ФК "Тернопіль-ДЮСШ" не дотерпіли і, виграючи, у компенсований час дозволили супернику зрівняти рахунок.

– А якийсь матч у виконані Ваших підопічних сподобався?

– Найкраща наша гра в другому колі була зі зборівським "Колосом", якого ми перемогли (1:0). Непогано зіграли і в останньому поєдинку сезону в Чорткові. Сильному супернику програли (1:4), хоча в більшість ігрового часу не поступалися йому, однак грубі помилки голкіпера і захисників не дозволили нам привести з виїзду очки.

– Були мабуть і провальні матчі?

– Так. Це дві зустрічі – на виїзді у Підволочиську і вдома з ФК "Вишнівець". Ми не сильні, суперники знаходилися теж не в лідерах, тому вирішили грати з ними в атакувальний футбол та… пропустили багато м’ячів. У нас немає виконавців, щоб саме таким чином грати. Хоча, не скажу, що в цих матчах у нас не було гольових моментів, вони були, однак заліщицькі футболісти їх не реалізовували.

– Хто у "Дністра" виділявся лідерськими якостями?

– Насамперед наш ветеран Ярослав Олексів. А відкриттями сезону стали Арсен  Олексів, Олексій Воробець та голкіпер Володимир Грабарович. Ці гравці приналежному відношенні можуть стати майбутнім заліщицького футболу.

– На Ваш погляд, чи справився суддівський корпус з обслуговуванням матчів вищої ліги?

– Суддівство було на рівні, упередженості з боку арбітрів я не побачив.

– Оцініть в загальному організацію самого футбольного сезону?

– Чемпіонат організований добре, але в мене виникла така думка. Такі команди, як "Дністер" і ряд інших підлаштовуються під професійну лігу. Мені, як тренеру, дуже проблематично зібрати футболістів у районі на будні дні, кращ  ,щоб матчі проводили на вихідні. Це зручно і для глядачів, і для самих учасників футбольних баталій.

– Чи вже відомо щось про майбутнє "Дністра"?

– В нас вже відбулося підведення підсумків сезону, засідала районна федерація футболу, де тренерський штаб відчитався за проведену роботу. Задовільна оцінка в тому, що нам вдалося завершити сезон, незадовільними ж залишилися виступом команди. Але всі добре розуміють у якому стані нам доводило грати в другому колі та які ми мали фінансові проблеми. Однак, завдяки районній і міській владі, всім зацікавленим людям "Дністер" дограв чемпіонат, ми побачили які в районі є резерви і це, мабуть, найголовніше. Щодо перспектив, то, однозначно, команда з Заліщиків гратиме в чемпіонаті області, адже наше місто завжди було футбольним. Питання лише в тому, в якій лізі. Зі своєї сторони хотів би, щоб це й далі була вища ліга, в якій "Дністер", на моє переконання пасти задніх вже не буде. Керівництво пообіцяло, що фінансування на 2019 рік у "Дністра" буде, завдання тренерів ідбирати кваліфікованих футболістів. На сьогодні наші гравці тренуються в спортивному залі і готуються до турніру пам’яті загиблого в Афганістані Валерія Луб’янського.

– Ваші рекомендації щодо проведення наступного чемпіонату області?

– Треба подумати над розширенням вищої ліги до 12-14 команд. Достойних колективів в області є чимало, особисто бував на матчах за участю ФК "Копичинці", "Скала-Айва", ФК "Заводське", "Зоря" (Хоростків). Треба просити їх керівників, щоб вони долучалися до вищої ліги.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер