images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі говорили про важливість енергоефективності на підприємствах

Очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь у регіональному семінарі «Енергоефективність на підприємствах: нові виклики, нові можливості», що відбувся 11 грудня у залі засідань вченої ради ТНЕУ.  Захід проводився з метою інформування представників бізнесу щодо підвищення ефективності використання ресурсів шляхом запровадження енергоефективних заходів.

До роботи форуму долучилися також представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Держенергоефективності, Європейського банку реконструкції та розвитку, сільські, селищні, міські голови, підприємці, а також представники органів виконавчої влади Тернопільської області.

У своєму виступі міський голова Тернополя зазначив, що сьогодні енергоефективність це не лише новомодний тренд,  а це - економічна необхідність та енергетична безпека країни, тому перехід на альтернативні види палива задля вирішення питань енергозбереження та енергоефективності є одним зі першочергових кроків в умовах енергетичної кризи в Україні та військової агресії з боку Росії.

«Вивчаючи досвід наших іноземних партнерів, ми бачимо чудовий приклад того, як працює бізнес у країнах Європи та розвиваються міста, що живляться енергією з альтернативних джерел, - зауважив Сергій Надал. – Власне, проведення таких форумів має на меті залучення більшої кількості суб’єктів господарювання в місті та області, які б активніше використовували енергозберігаючі технології, а також вкладали інвестиції у розвиток цієї сфери, зокрема, біоенергетики, сонячної енергетики та використання теплових насосів».

Сергій Надал також звернув увагу присутніх на те, що в Тернополі продовжується робота з енергозбереження та термомодернізації, щоб зменшити споживання газу. Зокрема, облаштовуються автоматизовані індивідуально-теплові пункти (ІТП) у багатоквартирних житлових будинках та закладах освіти, а також успішно впроваджується міська програма з термомодернізації житлових будинків (утеплення фасадів, заміна вікон) на умовах співфінансування (30% – кошти мешканців, 70% – кошти міського бюджету).

До слова, ініціювали проведення форуму ГО «Школа енергоефективності» за організаційної підтримки Асоціації міст України в рамках проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер