images/stories/logosait_new.jpg

 

Регіональна Рада підприємців співпрацюватиме з Тернопільським національним технічним університетом

Меморандум про співпрацю сьогодні,13 грудня, підписали Регіональна Рада підприємців при обласній державній адміністрації і Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя під час розширеного засідання. У той же час підприємці краю та представники влади розглянули особливості застосування новацій законодавства про працю, зокрема процедури і графіки проведення перевірок. Обговорили також проблеми встановлення лічильників дистанційного обліку газу та санкції щодо малого і середнього бізнесу.

 

«Вимоги, які сьогодні ставить бізнес до своїх працівників, не завжди відповідають рівню підготовки, який надають вузи. Тому підписання меморандуму дозволить тісніше співпрацювати бізнесу з освітою, а також засвідчує нашу готовність активно включатися у процес підвищення рівня якості освіти у державі», - наголосив голова Регіональної ради підприємців ТОДА Володимир Гевко.

 

Під час заходу презентували проект тристороннього договору між навчальним закладом, студентом та роботодавцем, який передбачає можливість компенсації навчання студента у магістратурі за кошти роботодавця.

 

«Даний проект – це досить значний крок на зустріч студентам, які не завжди мають можливість оплатити навчання у магістратурі, але хочуть продовжити навчання. Також укладання такого договору допоможе вирішити проблему якісних кадрів на підприємствах, яка сьогодні є дуже актуальною», - акцентував Володимир Гевко.

 

В області відбуваються позитивні зміни завдяки співпраці влади та бізнесу. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Вонс. За його словами, близько 9 млрд. грн. капітальних інвестицій вкладено в економіку області менш, ніж за два роки.

 

«Сьогодні в області створено сприятливий бізнес-клімат. Тернопільщина стала першою областю, яка втілює програму часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами для суб’єктів малого та середнього підприємництва області під 7,5% у гривнях. Така ініціатива можлива завдяки співпраці обласної державної адміністрації з Німецько-Українським Фондом та банками-партнерами. Окрім цього підприємці мають нагоду стажуватися у Німеччині, де обмінюються досвідом та знаходять нових партнерів», - розповів Ігор Вонс.

 

На важливості співпраці підприємців та вищих навчальних закладів акцентував народний депутат України Олег Барна. Він зазначив, що подібні заходи консолідують представників бізнесу для вирішення суспільно-важливих питань.

 

Нагадаємо, що в області працюють чотири Центри Підтримки Підприємництва, у яких представники бізнесу можуть отримати кваліфіковану допомогу та безкоштовні консультації.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер